LESOPDRACHTEN VOOR THUIS

Wil jij jouw leerlingen laten werken met techniek in hun eigen huis? Wij helpen je graag! Daarom ontwikkelden wij van Leren werken in de bouw twee praktische lesopdrachten voor thuis. 

Beide opdrachten zijn door de leerlingen zelfstandig uit te voeren met materialen die ze al in huis hebben. Ook zijn de opdrachten eenvoudig aan te passen waardoor ze aansluiten bij het niveau van jouw leerlingen. Je kunt hieronder meer lezen over de opdrachten. Geef vervolgens aan in het aanmeldformulier welke opdracht(en) je van ons wilt ontvangen, dan sturen wij je deze z.s.m. per e-mail toe.

Bouw een kettingreactie

Een goede kettingreactie bouwen is zo eenvoudig nog niet. Want gaat er een ding mis, dan werkt de hele kettingreactie niet meer. Zo werkt het eigenlijk ook in de bouw, alle beroepen werken samen om tot één eindresultaat te komen.

In deze opdracht gaan we net iets verder dan het simpelweg bouwen van een kettingreactie. De leerlingen krijgen namelijk de opdracht om twee (of meer) mechanismes, zoals een hefboom, in te bouwen in hun kettingreactie. Hebben jouw leerlingen nog iets meer uitdaging nodig? Dan moeten ze ook gebruik maken van een aantal vaste voorwerpen, zoals een lepel. We vragen de leerlingen om het resultaat te filmen. En, uiteraard moet de kettingreactie in een keer afgaan!

Bouw een bouwsteiger

Waar gebouwd of gerenoveerd wordt staat bijna altijd een bouwsteiger. Een handig ding die door metselaars, schilders, stukadoors en vele andere gebruikt wordt. Maar hoe bouw je eigenlijk een bouwsteiger? En wat maakt een steiger stevig en veilig?

In deze opdracht ontwerpen en bouwen jouw leerlingen zelf een bouwsteiger. Niet van hout of metaal, maar van (oud)papier. Hierbij maken ze kennis met de verschillende typen steigers en kiezen ze zelf de juiste steiger om te voldoen aan hun opdracht.

Wil je de opdracht nog uitdagender maken? Laat jouw leerlingen dan een zo hoog mogelijke steiger maken. Maar let op: de steiger moet wel een appel kunnen dragen!

Extra: wedstrijd

Om je leerlingen extra te motiveren maken wij er graag een wedstrijd van! Daarom kunnen leerlingen het eindresultaat van hun opdracht inleveren via www.lerenwerkenindebouw.nl/meedoen. Voor beide opdrachten wordt een winnaar gekozen door de instructeurs van onze vakopleidingen.

  • Alle deelnemers krijgen een gadget thuisgestuurd als dank voor hun deelname
  • De wedstrijd loopt t/m 23 april 2020
  • Op 24 april 2020 maken wij de winnaars bekend

helaas de wedstrijd is afgelopen!

AANVRAGEN

Wil jij met je leerlingen meedoen?

Wil jij je leerlingen een praktische opdracht geven die ze thuis uit kunnen voeren? Vraag dan hier de lesopdracht van jouw keuze aan of stuur een mail naar info@lerenwerkenindebouw.nl. Natuurlijk kun je ook beide opdrachten gebruiken. Wij sturen je de opdracht per mail toe.