TECHNISCHE WEDSTRIJD VOOR GROEP 7 & 8

Om jongeren vanaf de basisschool al te interesseren voor bouw en techniek organiseren we samen met de gemeente Utrecht, project Bouw=Wouw, voor groep 7/8 van de basisscholen een grote maquettewedstrijd.

De opdracht

De maquettewedstrijd heeft ieder jaar een nieuwe actuele opdracht. Ook voor dit jaar ligt weer een inspirerende opdracht klaar! Je ontvang de opdracht van ons in januari.

Daarnaast ontvang je van ons een stappenplan voor het ontwerpen en bouwen van de maquette, en een grondplaat waarop de maquette gebouwd kan worden.

De grondplaat komen we graag persoonlijk afleveren. We geven dan gelijk de opdracht aan de klas een een korte inleiding op het bouwen van de enquete.

Presentatie & finale

Foto’s van de gemaakte maquettes kunnen aan het eind van het project geüpload worden via de website van onze partner www.deuitvinders.com. De leerlingen moeten dan zoveel mogelijk stemmen verzamelen voor hun ontwerp.

Tijdens de finale op locatie krijgen de leerlingen de kans om hun maquette te presenteren. Een onafhankelijke jury zal de maquettes en presentaties beoordelen. Bij de uiteindelijke beoordeling worden ook verzamelde stemmen meegeteld.

Uiteraard kan er maar een winnaar zijn. Maar ook de andere klassen zullen een hoop leren en ook voor hen valt er wat te winnen!

AANMELDEN

Wil jij met je leerlingen meedoen?

De maquettewedstrijd is een prachtige mogelijkheid voor jouw leerlingen op meer te leren over techniek. Wil jij met je leerlingen meedoen aan de maquettewedstrijd? Meld jouw klas dan hiernaast aan of neem contact met ons op door te bellen naar 030 – 6081533.