Schildersvakopleiding Amsterdam van start

11 oktober 2019

Op vrijdag 11 oktober is de Schildersvakopleiding Amsterdam officieel geopend. Vanuit de nieuw geopende locatie aan het Koniginnepad 2 te Diemen kunnen vanaf nu schoolverlaters en volwassen zij-instromers worden geschoold tot vakman schilder. Doel is om het enorme tekort aan vaklieden in de regio Amsterdam, Almere en Gooi- en Vechtstreek aan te vullen  met nieuwe vakman-schilders.

De Schildersvakopleiding biedt in haar opleidingslocatie niet alleen vakopleidingen aan op MBO 1, 2 en 3 niveau maar ook vakgerichte praktijktrajecten.

De nieuwe opleidingslocatie voor schilders in Diemen is mogelijk gemaakt doordat een aantal gerenomeerde vastgoedonderhoudsbedrijven uit de regio Amsterdam samen met de Schildersvakopleiding Midden Nederland de handen ineen hebben geslagen. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de opleidingslocatie in te richten en geschikt te maken voor het opleiden van vakman-schilders. Inmiddels zijn er al 11 kandidaten in opleiding, dit aantal moet in het komende jaar gaan groeien naar ruim veertig. Mogelijkheden genoeg voor schoolverlaters, zij-instromers en statushouders om meer kleur te brengen in onze leefomgeving.

Vrijdag hebben de directeuren van Hemubo, Rutges, Lenferink en Rebo-schilders gezamenlijk het naambord onthuld en daarmee het startsein gegeven voor de schildersvakopleiding Amsterdam.