Ons aanbod

Wil jij de praktijk letterlijk de klas in brengen? Of de praktijk laten ervaren op locatie? Wil je leerlingen informeren over hun toekomstige opleiding en beroep in de bouw? Van gastles tot meeloopdag: Leren werken in de bouw organiseert het allemaal.Voor elk leerjaar hebben we een passend aanbod. En natuurlijk zorgen we er samen met jou voor dat ons aanbod aansluit op de reguliere lessen.

Lesopdrachten voor thuis

Doelgroep: VMBO 1 t/m 3
Duur: 1-2 uur

Wil jij jouw leerlingen laten werken met techniek in hun eigen huis? Wij helpen je graag! Daarom ontwikkelden wij twee praktische lesopdrachten voor thuis.
Beide opdrachten zijn door de leerlingen zelfstandig uit te voeren met materialen die ze al in huis hebben. Ook zijn de opdrachten eenvoudig aan te passen waardoor ze aansluiten bij het niveau van jouw leerlingen.

Gastlessen

Doelgroep: VMBO 1 t/m 3
Duur: 1-2 lesuren

Van een introducerende gastles over de bouw, tot een aansluitende les op het project Bouwbazen. Wij biedengastlessen op maat, op basis van een voorgesprek met jou,zodat de les aansluit op het niveau en de belevingswereld vande leerlingen. De gastlessen worden, afhankelijk van de vraag, gegeven door een van onze praktijkopleiders of door een voorlichter uit de bouw.

Voorlichtingsuurtje

Doelgroep: VMBO 3 & 4
Duur: 1 lesuur

Zijn jouw leerlingen al geïnteresseerd in het werken in de bouw, of wil jij ze hier juist voor interesseren? Wij kunnen je daarbij helpen! Wij komen graag bij jou in de klas vertellen hoe het is om te werken in de bouw en geven een overzicht van de opleidingsmogelijkheden.

Doe-dagen

Doelgroep: VMBO 1 & 2
Duur: 4 lesuren

Wil je jouw leerlingen zélf laten ontdekken hoe het is om te leren en werken in de bouw? Kom dan naar een van onze doe-dagen. Hier kunnen ze kort kennismaken met alle verschillende vakgebieden in de bouw, van schilderen tot metselen, door het zelf te doen! De doe-dagen worden georganiseerd bij ons op locatie in Nieuwegein en vinden plaats in week 12.

Meeloopdagen

Doelgroep: VMBO 3 & 4
Duur: 8 lesuren

Zijn één of meer van jouw leerlingen geïnteresseerd in een praktijkopleiding in de bouw? Geef ze dan op voor een van onze meeloopdagen. Tijdens de meeloopdag kunnen ze ervaren hoe het is om een van onze praktijkopleidingen te volgen.

AANMELDEN

Wil jij je leerlingen meer leren over de bouw?

Wil jij gebruikmaken van onze kosteloze gastlessen, met je leerlingen op excursie, de doe-dagen bezoeken, of deelnemen aan de maquettewedstrijd? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!